Project in de schijnwerpers: De renovatie en uitbreiding van Knauf Shopping Schmiede in het 3 grenzen-gebied

Bedacht en ontworpen in de jaren 90, op het Ardense platteland en in het 3-grenzengebied, verwelkomt het regionale shopping center Knauf Schmiede elk jaar het equivalent van 4 maal de nationale bevolking.

Het wordt beschouwd als een niet te missen bestemming voor iedereen die woont, werkt of voorbij komt in het noorden van het Groothertogdom Luxemburg.
Nextensa, eigenaar van de Knauf centra, heeft een project opgestart voor de volledige herstructurering van het winkelcentrum, dat verouderd is en niet meer beantwoordt aan de verwachtingen ven de klanten zowel inzake aanbod als sfeer.

Ontworpen in samenwerking met alle lokale spelers, wil dit project van het historische Knauf Shopping Schmiede een echte ontmoetingsplek maken aan de toegang naar het Groothertogdom en het grotere gebied rondom de 3 grenzen.

Het uitbreidingsproject

De ambitie is om een aanbod van gespecialiseerde winkels, boetieks en een aanbod aan voeding te voorzien voor alle bewoners uit de streek zonder de toeristen, die hier langsrijden, te vergeten. De merchandising mix van het winkelcentrum zal van 46 winkels op 33 800 m² evolueren naar 60 winkels op een totale oppervlakte van 41 880 m² in 2022.

Het interieur van het centrum werd gerenoveerd tussen september 2018 en december 2021. In de herfst van 2020 werden de afbraak en uitbreiding van het complex opgestart.

Het gedeelte horeca en 6 winkels werden verplaatst en gingen opnieuw open in juni 2020 in een eerste uitbreiding van 900 m² voor de winkels en een nieuwe horecazone, Le Chapiteau genoemd. Deze werd gebouwd op het hoogste verdiep van de parking op dezelfde hoogte als het shopping center.

De herinrichting van de parking en een nieuwe galerij met 8 500 m² bijkomende verkoopoppervlakte (14 winkels) samen met de opening van een food court en een “Grand Café” van 2 200 m² met terras op het dak van de shopping zullen klaar zijn in 2022.

De herinrichtingswerken hebben reeds mogelijk gemaakt dat H&M zijn winkel kon uitbreiden naar 1 400 m² en dat Sportsdirect.com een nieuw concept opende. De volledige renovatie van de supermarkt Delhaize maakt dat dit de grootste winkel is van deze retailer op één niveau in Luxemburg.

Een moderne en elegante architectuur.

De architectuur van het project is gekenmerkt door hoge ruimtes met vitrines die benadrukt worden door houten elementen. Deze trekken de aandacht naar de winkels in kleur en monochroom, die aan de merken toelaten om op te vallen.

Ontworpen als een belevingsruimte met veel openheid, brede gangen, horecazones en een terras op hoogte, zal het centrum ruimtes creëren die meer warmte uitstralen en tegelijkertijd praktischer zijn. Rustzones, aangepast voor families en gratis speelhoeken vullen de winkelbeleving aan.

De sterke punten :
– Een gevel in natuurlijk hout, zichtbaar en geritmeerd vanuit de verkeersaders
– Architectuur in harmonie met de omgeving en de Ardennen
– Een uitbreiding met een galerij vol licht en een aangenaam verblijfsklimaat, parallel aan de bestaande en gerenoveerde galerij
– Een aangepast horeca aanbod met een terras, open voor het publiek en op niveau
– Een nieuwe parking met meer comfort en uitgerust met elektrische laadpalen
– Een leisure aanbod gericht op families

De nieuwe Knauf Shopping Schmiede zal nieuwe moderne winkels verwelkomen, die gevraagd werden door de bezoekers van de shopping. Fashion, health & beauty, leisure, restaurants….. . De verwelkoming en klantvriendelijkheid zijn ons belangrijkste aandachtspunt met speel ruimtes voor de kinderen, aangename rustzones en uitnodigende horecazones. Een echt familie centrum!

Voor de bezoekers is er een intelligent wegzoeksysteem, een infodienst en steeds een gratis en onbeperkte WiFi verbinding, die aan de klanten toelaat om steeds een verbinding van zeer goede kwaliteit te hebben en een getrouwheidsprogramma in samenwerking met de winkeliers en een praktische cadeaukaart.

Zeer aantrekkelijke winkels

Delhaize, H&M, Sportsdirect.com, Hema, C&A family store, Springfield, Mano, Selexion… maken reeds deel uit van de gekende winkels van het winkelcentrum. Het project voorziet nog in 14 nieuwe winkels in de uitbreiding van 8 500 m².

Meer info over ons project op : https://knauf-schmiede-tomorrow.lu/  of www.knaufshopping.lu

Overige nieuwsberichten