Project in de schijnwerpers: Gerkenspark in Bree

Eind februari 2022 ronde Pertinea Property Partners NV de overname af van de vennootschap die eigenaar is van het gloednieuwe Gerkenspark. Dit winkelcomplex is gelegen in de belangrijkste centrumstad van noord Limburg, zijnde Bree.

Gerkenspark (2021-2022°) is een ontwikkeling van Group GL, Erik Jehoul en Steps Real Estate (thans ‘Laud’) vologens een ontwerp van architectenbureau Drieskens & Dubois en is gelegen aan de Sportlaan. Dit betreft de gekende winkellocatie dewelke een aanzienlijke dagelijkse passage van consumenten verzekert op een boogscheut van het centrum van Bree. Met zo’n 13.000m² kleinhandel en een ruime centrale parking (ca. 560 parkings) is dit park dé dominante retail cluster in de wijde omgeving. De gelijkvloerse winkels zijn volledig verhuurd aan 9 sterke nationale en internationale ketenbedrijven. Bovendien is er ook een goede spreiding tussen verschillende winkelactiviteiten gaande van voeding, over fashion tot non-food inclusief interieur. De traffic builders zijn Jumbo en McDonald’s. Voor zowel Torfs als vanHaren betrof het een verhuis van een bestaande winkel in Bree. ZEB, Jysk, yess!, X20 en Impermo openden hun eerste winkel in de omgeving van Bree. De eerste winkels gingen open begin November 2021.
Boven de winkels bevinden zich een 24-tal appartementen.

Philip De Greve, managing partner van Pertinea – benadrukt dat deze locatie helemaal past binnen de investeringsstrategie van het RE-tail Return Partners II fonds: “Gezien onze lange termijn investeringsstrategie is het belangrijk dat Gerkenspark als modern retail park voldoet aan de laatste normen op energetisch vlak zodat het op dat vlak ook future proof is. Daarnaast heeft het ook alle troeven in de hand voor een duurzaam commercieel succes. Met RE-tail Return Partners I houden we al bijna 10 jaar een positie aan in Bree waardoor we de lokale markt zeer goed kennen en ook voor opening het nodige vertrouwen hadden in het potentieel van deze nieuwe winkelcluster. De realiteit is echter nog gunstiger uitgevallen dan we hadden durven hopen. Alle huurders maakten een goede start vanaf de opening. Door dit succes is er intussen een wachtlijst met geïnteresseerde kandidaat-huurders.”

Overige nieuwsberichten