Een relevante kostenbesparing en tot 15% tijdswinst met het juiste communicatieplatform voor huurders, eigenaars en beheerders

Partnerbijdrage Wisely

In een omgeving waar meerdere stakeholders en diverse functies betrokken zijn, is het noodzakelijk om gestroomlijnd te kunnen communiceren en informeren. Dit is ook het geval in retailparken en shoppingcentra. Hier wordt de community gevormd door enerzijds de medewerkers van het lokale management en anderzijds door de diverse retailers. Bij de retailers zijn niet alleen de winkelverantwoordelijken van belang, maar ook de regiomanagers, de centrale marketingafdeling en zelfs hun financiële afdelingen. Daarnaast zijn ook service providers betrokken: het securitybedrijf, de technische verantwoordelijken, het afvalverwerkingsbedrijf…

Als verantwoordelijke voor de marketingactiviteiten bij diverse kleine en grote retailparken ontstond jaren geleden bij Wisely de nood aan een centraal communicatieplatform. Het moest er niet alleen voor zorgen dat er snel en gemakkelijk kon gecommuniceerd en geïnformeerd worden, het moest evenzeer bijdragen tot een verhoogde efficiëntie voor ons team. Onze Community Managers springen dagelijks van deadline naar deadline. Het opbellen van alle winkels van een winkelpark om te weten of die zullen openen op de volgende koopzondag of het nog maar eens doorsturen van de verslagen van de vorige bijeenkomsten naar een nieuwe winkelverantwoordelijke is voor hen veel te tijdrovend. Daarom kreeg Beaver & Eagle, het innovatie departement van Wisely, de opdracht om ofwel een bestaand betaalbaar en performant platform te vinden ofwel om er één te bouwen. Na screening van enkele potentiële systemen kwam het bedrijf Chainels, gevestigd in het Nederlandse Rotterdam, als winnaar uit de bus. Uit alle aanbieders scoren zij wat ons betreft, en tot op vandaag, nog steeds het best op vlak van prijs-kwaliteit, service en frequentie van toevoegen van nieuwe functionaliteiten.

Door het gebruik van dit platform besparen onze Community en Marketing Managers minstens 10 à 15% van hun tijd, zelfs voor plaatsen waar slechts 5 of 10 stakeholders zijn.

Chainels biedt tal van functies aan die de behoeften van elke organisatie en elke stakeholder ondersteunen. Hieronder vindt u ter illustratie enkele voorbeelden van de functies die Wisely binnen haar opdrachten voor retailparken gebruikt:

  • Informatie wordt met iedereen of een selecte groep van ontvangers uitgewisseld.
    Bijvoorbeeld: een bericht met alle informatie omtrent de volgende marketingcampagne wordt enkel gepost voor de winkelverantwoordelijken en HQ Marketing Managers, zij ontvangen een notificatie in hun mailbox en kunnen indien gewenst reageren of vragen stellen. Bijhorende documenten worden in een bestandenmap geplaatst die enkel voor hen toegankelijk is.
  • Maandelijks worden automatisch enkele KPI’s opgevraagd bij de retailers. Deze worden snel en makkelijk geaggregeerd in overkoepelende statistieken die ingebouwd zijn in het platform.
  • Winkelverantwoordelijken melden een schade op de gemeenschappelijke delen van het retailpark via de meldingenmodule. Er wordt een ticket aangemaakt, de technische service provider wordt automatisch op de hoogte gebracht en onze Community Managers kunnen opvolgen of het ticket snel opgelost wordt.
  • Aan de hand van een enquête bezorgen de retailers ons de juiste feedback en inzichten. Bijvoorbeeld: omdat er signalen zijn dat er de voorbije twee weken een terugval is in de verkoop, willen we de performantie van elke winkel in kaart brengen en vragen we via een enquête enkele specifieke gegevens op.

  • Alle gegevens van de verschillende retailers (openingsuren, contactpersonen, logo…) worden in de CRM-module bijgehouden. Door deze module met een publieke website te koppelen, worden aanpassingen ook onmiddellijk en dus op een efficiënte manier op de website doorgevoerd.

De meest recente modules die toegevoegd werden faciliteren de mogelijkheid om zelf online formulieren aan te maken en om boekingen van bv laad- en loskades, parkeerplaatsen, etalages… te organiseren. Hier gaan wij ondertussen ook al volop mee aan de slag.

Chainels publiceerde onlangs een beknopt en overzichtelijk rapport omtrent de te realiseren kostenbesparingen en alle voordelen van hun platform. Daarin tonen ze aan dat een gemiddeld shoppingcentrum van 40 000 m2 hierdoor meer dan € 44 000 op jaarbasis kan besparen. Het rapport kan je via onze website downloaden: https://bit.ly/3p6qzGk.

Wisely en de collega’s van B&E dragen door het intensieve gebruik van het platform en in nauwe samenwerking met Chainels ook continu bij aan het verbeteren van platform. Het Beaver and Eagle team heeft, als implementatiepartner voor BeLux, het platform bovendien al in diverse centra en parken van Wereldhave, Ceusters en Redevco geïmplementeerd. Ook daar zijn zowel de retailers als eigenaars en beheerders bijzonder tevreden. Dat blijkt ook uit de hoge (inter)activiteit op hun communities.

Wens je meer informatie of een demo, aarzel dan niet om contact op te nemen met julie.gheysen@beaverandeagle.com.

Overige nieuwsberichten