Nieuwe leisure formules in onze shoppings en retail parken

LEGO Discovery Center – Docks Bruxsel

In februari 2022 heeft Merlin Entertainments, een van de wereldleiders op gebied van Leisure, de inplanting aangekondigd van het eerste LEGO® Discovery Centre van de nieuwe generatie in Brussel.

Op 24 juni zal deze ontmoetingsplaats voor families en scholen officieel de deuren openen voor het grote publiek in Docks Bruxsel. De kinderen en hun ouders zullen er kunnen spelen, zich amuseren, ontdekken en hun creativiteit de vrije loop laten in de universum dat de creativiteit van LEGO® in het daglicht stelt.

Het LEGO Discovery Centre is een wereld waarin elkeen de vrije loop kan laten aan zijn creativiteit en waar de verbeelding geen grenzen kent. Een avonturen ruimte van meer dan 3.000 m² waar de kleine en grote kinderen spelen en samen creëren, zich van de ene wereld naar de andere verplaatsend, nu eens om te bouwen, dan weer voor een interactief parcours.

Op de afspraak: niet minder dan 12 thematische zones om te ontdekken en te creëren, die telkens verschillende zones om te bouwen omvatten, een 4D cinema met zijn eigen meteorologisch systeem, een volledig nieuwe zone “ missie in de ruimte”, die enig is in de wereld, om zijn eigen raket te maken en ze in de digitale ruimte te sturen, een interactieve reis per trein door een reuze Lego-wereld, een Duplo® Park voor de kleinsten en nog veel meer.

Er zijn op dit ogenblik 27 LEGOLAND Discovery Centres in de wereld. De nieuwe vestiging in Brussel is het eerste Center van de nieuwe generatie, die LEGO Discovery Centre gedoopt werd.

   

Smile Safari opent TikTok- en Instagrammuseum in Wijnegem – Shop Eat Enjoy.

In september 2019 haalde Wijnegem – Shop Eat Enjoy als allereerste de hype rond “Instagramrooms” naar België. De decors waren een groot succes en ook daarna werden Instagramlocaties een vast onderdeel van het marketingplan van Wijnegem. Inmiddels openden in heel Europa leuke Instagrammusea waar jongeren de allerleukste foto’s kunnen maken, waaronder Smile Safari.

Sinds april 2022 slaan beide partijen de handen in elkaar en opende Smile Safari een TikTok- en Instagrammuseum in Wijnegem – Shop Eat Enjoy. Verspreid over zo’n 950m² staan meer dan 45 corners met optische illusies, videowalls, neon signs, spiegelkamers, karaokebooths, trampolines, ballenbaden, caddilacs… Er is voor elk wat wils, ongeacht je leeftijd, achtergrond of ervaring met sociale media. Voor de creatie van de designs werkte het Smile Safari-team samen met Belgische kunstenaars zoals Dries Depoorter, Karen François, El Tipo en Pieter Boels.

Nieuw is dat er ook een speciale feestkamer werd ingericht voor verjaardagen, bedrijfsfeesten of vrijgezellefeesten. Deze room ziet er even ‘instagrammable’ uit als de rest van Smile Safari en kan afgehuurd worden om voor of na de expo te genieten van een hapje en een drankje. Er is ook een leuke bar, de Smile Saloon, waar een fijn aanbod aan kleurrijke en smakelijke food & drinks geserveerd worden.

Tal van bekende Instagrammers en TikTokkers kwamen al langs voor een meet&greet met hun fans.

   

Westland Shopping

Om te beantwoorden aan de nieuwe baseline “Live, Shop, Play” kreeg de vrijetijdsruimte een oppervlakte van meer dan 4.000 m² en zal uitpakken met een aanbod van een tiental verschillende ludieke activiteiten met o.a. een laserkart, een playground voor de kinderen, een bowling, een karaoké,…. dus niet alleen gericht op de kleinsten maar ook op een volwassen publiek.

De opening is gepland voor einde 2022.

Galeries St Lambert: Orbis Aventure

Open sinds november 2021, biedt dit Franse concept immersieve avonturen, gezelschapspellen en een bar aan. Bijna 1.500 m² aan vrije tijd gewijd aan schattenjachten, ontdekkingstochten, behendigheidsproeven en avonturen in virtual reality.

Meer info: https://www.orbisaventures.com/

Shopping Gent-Zuid: ‘Barvatar’

‘Barvatar’, een ontspanningsruimte gericht op gaming, e-sports en een academie op 300 m² is open sinds september 2021. Het shoppingcenter zal bovendien een nieuw Belgisch leisure-concept ontvangen op bijna 1 900m² einde 2022.

Meer info : https://barvatar.com/

Galerie Anspach

Naast de unieke casino in Brussel en zijn spektakelzaal op 15.000m² vergezeld van The Park Playground (1.100 m²), zal Barcatraz binnenkort zijn “Prison Island-concept” op meer dan 1.300m² oppervlakte uitbreiden.

Meer info: https://theparkplayground.com/fr/

Waterloo Bix: KOJUMP

Redevco heeft in zijn recent ontwikkeld project Waterloo BIX het enseigne Kojump geïntegreerd, dat hoofdzakelijk trampoline activiteiten aanbiedt, maar ook andere attracties zoals foam pit, klimmuren, dodge-ball en basketball arena’s, wipeout en air track.

   

RICH’L in centrum Waterloo, The Box

The Box biedt “een unieke sportieve ervaring in een uitzonderlijke omgeving” en is uniek in België. Binnen enkele maanden zal fase 2 van de ontwikkeling van RICH’L afgewerkt zijn en vervolledigd worden met het enseigne Komini (het kleine broertje van Kojump), een ontspanningsruimte voor de allerkleinsten.

Espace Shopping Hydrion à Arlon: YoYo

YoYo is een ontspanningsruimte voor de kinderen en een speelplein met restaurant. Deze enseignes zijn dubbel attractief want ze houden de kinderen bezig, terwijl de ouders shoppen in het retailpark of tijdens een rust moment met een drankje in de horecaruimte die door de twee enseignes voorzien zijn.

Oostakker: KOJUMP

In Oostakker zijn de werken gestart voor de herontwikkeling van het retailpark Teirlinck. Hier wordt o.a. Kojump toegevoegd als leisure unit aan het aanbod.

Overige nieuwsberichten