Marketingacties Q1 2021

Shopping Hydrion heeft 2 Street Art werken geschonken aan lokale verenigingen.

Van dinsdag 27 tot zaterdag 31 oktober heeft Shopping Hydrion Arlon een uitzonderlijk Street Art evenement georganiseerd, waarbij artiesten life in bijzijn van de bezoekers van het winkelcentrum magnifieke fresco’s hebben gecreëerd.

Het winkelcentrum heeft beslist om de werken gratis te schenken aan verenigingen van de streek: « Un geste pour Evalentine » en « La Table Ronde d’Arlon ».

Het commercieel centrum Hydrion verwelkomde in oktober 2020, gedurende één week, 5 artiesten om ter plaatse een indrukwekkend werk te creëren in aanwezigheid van de bezoekers van het winkelcentrum.

Kunstwerken die de klanten en de handelaars hebben kunnen verleiden en die een beetje kleur en vreugde konden bieden in een periode waarin dat meer dan nodig was. Tevens een manier om het cultuurmilieu en de artiesten, die erg geleden hebben onder de coronacrisis, te ondersteunen.

In totaal zagen meer dan 100m² artistiek doek het licht voor de ogen van de aandachtige klanten, die hiervoor echt in bewondering stonden.

L’Hydrion heeft de werken gedurende de maand januari 2021 tentoongesteld en heeft nadien 2 lokale verenigingen willen helpen door aan elk van hen één kunstwerk te schenken.

  • Een eerste werk werd geschonken aan « Un geste pour Evalentine ». Deze vereniging werd opgericht ter ere van twee jonge meisjes, gestorven aan kinderkanker. De stichting begeleidt families van kinderen, die getroffen zijn door kanker of door een zeldzame levensbedreigende ziekte.
  • Het tweede schilderij is geschonken aan de vzw « La Table Ronde d’Arlon ». Deze internationale beweging zet zich in om de samenwerking, de vriendschap en de verstandhouding te promoten tussen naties en volkeren.

Het werk geschonken aan « La table ronde d’Arlon » is per opbod verkocht aan de mooie prijs van € 500. « Un geste pour Evalentine » moet zijn werk nog te koop stellen.

   

Flower Power bij KNAUF Shopping Pommerloch en Schmiede

Ter gelegenheid van Freiershopping, hetgeen het weekend van de lente betekent in het Luxemburgs, organiseerden de beide shoppings een actie om de verkoop te stimuleren en de trouwe klanten te danken. Het ging eenvoudig in zijn werk: bij elke aankoop in een winkel van de shoppings ontving de klant een stempel. Nadien kon hij een boeket tulpen afhalen met zijn getrouwheidskaart van Knauf Shopping of er zelf één samenstellen.

Deze actie is goed verlopen en met respect voor de Covid maatregelen. Nochtans was het tijdens deze periode voor de belgen verboden om niet-esentiële reizen te maken, hetgeen gedurende een hele tijd een impact heeft gehad op de bezoekcijfers.

Daarom wilden wij de klanten danken zonder aan de marge van de handelaars te knabbelen. De tulpen waren aangekocht door de bloemist van de shopping, dus heeft hij er ook geen nadeel van ondervonden. We hebben 600 boeketten verdeeld in Pommerloch en ongeveer 400 in Schmiede gedurende het weekend. En tijdens dat weekend werden 612 getrouwheidskaarten gecreëerd.

     

Reuzebloemen en Origami in Docks Bruxsel

Gedurende 1 maand (19/03 tot 17/04) werd een decoratie met reuzebloemen en Origami geïnstalleerd in heel het winkelcentrum. Dit had tot doel om de familiale sfeer van de lente te behouden en er te zelfder tijd elementen van Pasen aan toe te voegen.

   

FC De Kampioenenwandeling in K in Kortrijk!

Van 12 februari tot en met 18 april was er in samenwerking met Stad Kortrijk en VRT de FC De Kampioenenwandeling. Het plannetje van de wandeling, die af te halen was aan de infobalie van K in Kortrijk, gidste de wandelaars langs 10 leuke plekjes doorheen de stad. Op die plaatsen waren er QR-codes te vinden. Als men de codes scande, kreeg men een video- of audiofragment van Markske of Boma te horen met een vraag of opdracht over de plek waar de bezoeker op dat moment was. De personages van FC De Kampioenen zakten zelf af naar Kortrijk om de filmpjes op te nemen. Bij 10 juiste antwoorden konden de bezoekers een leuk aandenken afhalen aan de infobalie van K in Kortrijk. Uiteindelijk zakten meer dan 40.000 fans van FC De Kampioenen van over heel België af richting Kortrijk en K in Kortrijk.

FOTO: Herman Verbruggen- Markske met fans die speciaal van Kapellen afzakten naar K in Kortrijk.

Overige nieuwsberichten