Marketingacties

Gent Zuid: tweede editie van de « Gentse Prente : Gent mee Kleur ! »

Van 01/07/22 tot 29/09/22

In het winkelcentrum Gent-Zuid waren de hele zomer twintig prachtige foto’s van Gent te zien voor de 2e editie van ‘Gentse Prente’.

“Gentse Prente” is een fototentoonstelling die een beroep doet op de talenten van de Gentenaars en hun artistieke visie op hun stad. Het thema van dit jaar was ‘Gent mee kleur’, met meer dan 500 kleurrijke foto’s.

De twintig meest kleurrijke en inspirerende foto’s werden door een jury geselecteerd, drie maanden lang tentoongesteld en geveild ten voordele van de vereniging VLAMO, die instrumentale muziek in Vlaanderen ondersteunt en promoot.

Gulle gevers gingen naar huis met een origineel kunstwerk en VLAMO met een cheque van 1.000 euro om het werk op muziekgebied voort te zetten.

Save the 90’s – Wereldhave Belgium

Voor het begin van het schooljaar 2022 vond de Back To School campagne plaats: Save the 90’s. Een campagne waar bezoekers terug werden gekatapulteerd naar de jaren 90. Gedurende 3 weken waanden onze bezoekers zich terug in het verleden: mooie herinneringen voor de ouders én een campagne die ook de allerkleinsten aanspreekt.

We verwenden onze klanten online met allerlei back to work en back to school inspiratie in een 90’s jasje. In de centra zelf werd de 90’s sfeer binnengebracht aan de hand van kleurrijke decoratie, 90’s muziek, 90’s selfie-zones (The Simpsons, FRIENDS), 90’s inpakstand voor schoolboeken, 90’s spelletjes zones met onder andere arcade games, pack-man, flipperkasten… alsook wedstrijden en een solidariteitsactie.

Het doel van de campagne? Onze klanten inspireren, onze handelaars in de kijker zetten en foofall in de centra genereren. Het concept Save the 90’s werd in ieder centra (Shopping Nivelles – Les Bastions – Belle-Île – Shopping 1 – Ring Kortrijk) uitgerold. Ieder centrum ontwikkelde het project via een andere invalshoek, maar allemaal met hetzelfde doel! Wat een geweldige periode, het was een succes!

Animatie Buzz Lightyear in Shopping Cora Anderlecht & Shopping Cora La Louvière

Ter gelegenheid van de release van de Pixar-film Buzz Lightyear vond de officiële Disney-animatie plaats op 01 en 02 juli in Shopping cora Anderlecht en op 29 en 30 juli in Shopping cora La Louvière.

Een interactieve en meeslepende animatie vol raadsels, licht en interactieve effecten. Wat is het doel van de missie? Om Buzz Lightyear’s raket van de grond te krijgen dankzij de gevonden aanwijzingen.

Het voordeel was een breed opgezette communicatieactie gekoppeld aan het merk Disney, dank zij de afgeleide en aangeleverde media, ten dienste van een publiek, intergenerationeel evenement met een sterke wervingskracht. Alle deelnemers werden geregistreerd via de touch solution bij de hostess en konden tegelijkertijd hun geluk beproeven in de wedstrijd om officiële Buzz Lightyear kleding te winnen.

Meer dan 200 deelnemers werden in 2 dagen ontvangen in Shopping cora Anderlecht en Shopping cora La Louvière.

Woluwe Shopping : Animatie Summer Vibes, van1 juli 24 augustus

Ons leidmotief voor de zomer was ontspanning, een rustige manier van leven en welzijn.

Dankzij de creatie van 4 zelfbedieningszones hadden de bezoekers het gevoel op vakantie te zijn in Woluwe Shopping.

De winkeliers kregen een ruimte ter beschikking om hun zomerproducten uit te stallen. In dit gebied hebben we ook de hangmat geplaatst die te winnen was in een wedstrijd.

De animatie was een groot succes. 4.800 selfies werden genomen met de photobox.

Recy-baleine in Médiacité

Gedurende drie weken heeft Médiacité de recy-walvis, gemaakt van gerecycleerd plastic, ontvangen. Klanten werden uitgenodigd om hun plastic flessen in de walvis te droppen, die zullen worden gerecycleerd tot kerstversiering.

Voor de gelegenheid werd een wedstrijd over ecologie georganiseerd.

Operatie Lego Challenge in Cloche d’Or op 16 en 23.07

Ambitie:

 • Een origineel evenement aanbieden op basis van het intergenerationele merk LEGO .
 • De codes van een televisieprogramma gebruiken en het kopiëren naar onze grote evenementenruimte
 • Bied een leuke gezinsactiviteit aan met cadeaus aan het einde.

De middelen:

 • Het opzetten van een activiteit op het evenementenplein voor gezinnen om te strijden voor uitdagingen met LEGO op basis van een opgelegd thema en een tijdslimiet.
 • Het winnende team van elke sessie vertrekt met een doos LEGO en maakt kans op kaartjes voor LEGOLAND park.
 • 8 open slots op elke dag
 • 5 gezinnen strijden in elk slot

Het Bewijs:

 • Een nieuwe ontmoetingsplaats in het winkelcentrum volgens het principe van een LIVE TV-spelshow met presentator, lichtshows en briefing van de deelnemers op het grote scherm.
 • 16 gezinnen beloond over de 2 zaterdagen
 • Meer dan 1 500€ aan geschenken aangeboden op de 2 zaterdagen
 • Uitnodiging voor het evenement van de vereniging LuxLug om haar LEGO TECHNICS werken rond het thema bouwmachines tentoon te stellen.

Partner:

 • NOOSPHERE communicatiebureau

Actie Scratch & Win « Van het strand naar het werk » in Papeteries de Genval

Wie zei dat terug-naar-school-winkelen lastig was? Van 1 augustus tot 1 september kregen klanten van Papeteries de Genval een kraslot bij elke aankoop van minstens 10 euro. Als het lot een winnaar was, ontvingen zij van de winkelier een Gourmand-pakket vol verrassingen. Dit Gourmand-pakket bevatte koekjes, drankjes, kortingsbonnen en een kaartspel met het logo van Papeteries de Genval. Een getrouwheidsactie die door de winkeliers en klanten zeer werd gewaardeerd.

Stockel Square: Petanque Tornooi

Stockel Square bood een zomers hoogtepunt aan : “zijn eerste indoor petanque tornooi” op zaterdag 27/08/22 !

Op het programma: petanquespelen, een aperitief van Pepe & Ricotta, een CASA-loungehoek, goed humeur en een goede sfeer!

Foto’s: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=stockelsquare&set=a.492563679541365

Modeweken ‘LOOKS’ in Wijnegem Shop, Eat & Enjoy

In de maand september draaide het in Wijnegem zowel on- als offline om ‘Looks’.

Traditioneel krijgen de handelaars tijdens de maand van de modeweken de kans om hun nieuwe collecties extra in de kijker te zetten op modeplatformen in de gangen van Wijnegem. Dit jaar werden deze outfits gekozen door nationale en internationale influencers, wiens silhouetten te bewonderen waren op deze podia ter inspiratie van de bezoekers. Een extra salesstimulerende activatie werd aan deze ‘Shop the looks’ campagne toegevoegd met de ‘fashiontube’. Op vertoon van een kassaticket kon iedereen in de fashiontube stappen en gedurende 20 seconden naar Wijnegem-biljetten grijpen. Elk biljet was goed voor een prijs. De ‘FashionTube’ trok enorm veel de aandacht en zette de bezoekers aan om te kopen en terug te komen om hun kans nog eens te wagen.

Wijnegem lanceerde ook voor het eerst een gloednieuwe YouTube mini-reeks ‘Looks’. . De reeks bestaat uit zes afleveringen met maar liefst zeven grote influencers, zijnde: Steffi Mercie, Aaron De Groeve, Timon Verbeeck, Liandra Sadzo, Hariette Sylva, Joffrey Anane, Emma Ceuppens en Jaël Ost. Met de reeks spreken we onze doelgroep “jongeren” sterk aan.

Overige nieuwsberichten