Marketingacties

Een selectie leuke animaties in de shoppingcentra:

« Job dating » in Galeries Anspach

Het team van Galeries Anspach, Actiris en Shopera hebben de krachten en hun creativiteit gebundeld om de formule van de “Job Days” te dynamiseren en de tewerkstelling in Brussel te ondersteunen. Ze hebben een nieuwe vorm van “speed dating” gelanceerd ten voordele van de werkzoekenden én van de bedrijven uit Brussel-Centrum die op zoek zijn naar personeel.

Het principe ?

Tijdens deze « Job dating » op 17 en 18 maart georganiseerd in Galeries Anspach, beschikte iedere kandidaat over 7 minuten om een werkgever te overtuigen, die zijn team wenste te versterken en waarvan de winkel gelegen is in de Nieuwstraat, in Galeries Anspach of in The Mint in Brussel.
Meer dan 1000 kandidaten hadden hun interesse bevestigd door zich aan te melden bij Actiris, die een selectie gemaakt hebben van de meest geschikte profielen voor een job als verkoper of als medewerker in de horeca. Uiteindelijk hebben 110 werkzoekenden een eventuele toekomstige werkgever kunnen ontmoeten uit de 14 aanwezige handelszaken en hun motivatie kunnen toelichten.

Resultaat van de actie ?

Een succès met 28 aangenomen medewerkers en een nieuwe editie is reeds gepland op 21 juni in Westland Shopping.

 

Wijnegem zorgt voor VIP-moment met Valentijn

In februari konden alle bezoekers de personen die hen dierbaar zijn verrassen met een gratis gepersonaliseerde sleutelhanger als mooie attentie voor Valentijn. De actie kon op heel wat interesse rekenen, want meer dan 12.000 bezoekers vroegen via de website een sleutelhanger met de boodschap ‘Met jou is alles zoveel leuker!’ aan. Dit mooie gebaar trok heel wat extra traffic naar Wijnegem, want de sleutelhangers konden afgehaald worden aan de valentijnstand op het centrale plein.

Dit plein werd ook omgetoverd tot een romantische setting met als eyecatcher een Eiffeltoren van 6 meter, de perfectie locatie voor een mooie foto. Om de visibiliteit op social media te verhogen, werd een win-actie georganiseerd waarbij de bezoekers een selfie van aan de Eiffeltoren konden inzenden en zo kans maakten op een exclusief valentijnsdiner onder de Eiffeltoren van Wijnegem.

Het winnend koppel werd in de watten gelegd met een heerlijk meergangendiner op deze unieke setting. De pers werd uitgenodigd, wat resulteerde in leuke persartikels.

   

Actie BE Green in Shopping cora Rocourt

Van woensdag 6 tot zaterdag 9 april heeft Shopping cora Rocourt zich in het groen gestoken voor een CSR animatie!

De klanten konden actief deelnemen aan didactische stands over bijen, recyclage en de natuur. Op het programma:

 • Gratis ateliers voor volwassenen rond 2 thema’s : bereiding van natuurlijke huishoudmiddelen op basis van essentiële olieën en hoe waren schikken in de koelkast om verspilling tegen te gaan.
 • Gratis ateliers voor de kinderen : creatie van een zelf-irrigerend tuintje, maken van vrienschaps-armbandjes in t-shirt strips, bloemschikken met gekleurde papieren bloemenen het maken van een bee wrap.
 • Een atelier rond duurzame ontwikkeling : de klanten konden trappen om een smoothie blender te activeren.

En iedere klant vertrok met zaadjes van bij-vriendelijke bloemen.

De superhelden in Shopping cora Messancy

Van 2 tot 5 maart 2022 heeft Shopping cora Messancy de wel bekende superhelden Spiderman, Batman, Wonder Woman en Superman mogen verwelkomen.
De animatie bestond uit 4 proeven verspreid over de shopping en was voor alle kinderen vanaf 4 jaar. Elk kind kreeg een cadeau: een masker van zijn geliefkoosde superheld.

Aangezien de animatie heel erg geapprecieerd werd door de families werd gewerkt met inschrijvingen om alles vlot te laten verlopen. Uiteindelijk waren er 1.092 deelnemers op 4 dagen.

 • Het doel: footfall genereren.
 • Media feedback:
  • Campagne op radio en in de pers
  • Campagne op TV
  • Artikels in de lokale pers
  • Sociale media: Bereikt aantal personen: 51.267
  • Interacties: 5.537

Médiacité: de solden boosten!

Om de solden te boosten tijdens de twee laatste weken van januari hebben we voorgesteld aan de winkels om extra solden (speciale aanbiedingen, cadeaus, reducties, … ) voor te stellen aan de klanten. Deze exclusieve Solden werden nadien geschreven op kleine etiketten “M. Soldes”.
Deze etiketten werden verstopt in de deelnemende winkels en er werden tips gepost op Instagram. Eens het etiket gevonden was, kon de klant naar de kassa gaan om van de speciale aanbieding te genieten.

Overige nieuwsberichten