Marketingacties

Een selectie leuke animaties in de shoppingcentra tijdens afgelopen periode:

“Conscious Week” in Cloche d’Or Shopping Center

Van 5 tot 10 juli is in het Cloche d’Or Shopping Center de “Conscious Week” gehouden. Doel van deze themaweek : de bezoekers sensibiliseren en lokale/solidair oplossingen delen, die korte keten en een verantwoorde consumptie bevoordelen.

In Luxemburg is ons niveau van verbruik van vlees, melkproducten, suiker en producten met een hoog vetgehalte zeer hoog. Nochtans vereisen deze producten enorm veel energie en vernietigen zij waardevolle ecosystemen, vaak ten nadele van de meest kwetsbare personen. Men schat dat ongeveer een kwart van de ecologische voetafdruk van de Luxemburger te wijten is aan zijn voedingsgewoonten.

Maar onze voeding kan ook oplossingen bieden, vermits zijn eten beter kiezen een belangrijke impact kan hebben op de natuurlijke bronnen van onze planeet en op het recht van eenieder op gezonde, kwaliteitsvolle en voldoende voeding.

SOS Faim heeft 10 eenvoudige handelingen laten ontdekken om de ecologische voetafdruk van onze voeding te verminderen gedurende de hele week en de klanten hebben nieuwe ervaringen kunnen ontdekken en uitproberen met lokale organisaties zoals Fairtrade, Super Dreckskescht, SOS Faim, Ecotrel, Shime en My wAYS.

 

De Winning Pool: Les Grands Prés Mons

Van zaterdag 16 oktober tot zaterdag 23 oktober liep de actie : De Winning Pool.

De Winning Pool werd geïnstalleerd in de rotonde. Doel was om de mensen samen te brengen. Dit super ludieke bewegingsspel was zowel voor kinderen als volwassenen bedoeld.

De pool bevatte 30.000 ballenen iedere uitverkozen deelnemer moest de “Gouden, Rode en Groene Bal” terugvinden in minder dan één minuut.

  • Er zijn 3471 deelnemers ingeschreven waarvan 205 hebben gewonnen.
  • De bedragen van de gewonnen kaarten bedroegen 50, 25, 15 en 10 €.
  • In totaal is meer dan 3000 € gewonnen en gespendeerd in de winkels van de shopping.
  • Op zaterdag 16/10 : 31.560 bezoekers.
  • Op zaterdag 23/10 : 30.347 bezoekers.

Galimmo Shopping Cora Messancy – Tornooi MARIO KART

14 augustus 2021: tornooi per twee: tussen kameraden, vader en zoon, broer en zus,…. .

Hoe de duo’s ook samengesteld waren, ze waren allen gekomen om zich te amuseren rond hun geliefkoosde spel in ons shopping center. De winnaar verdiende 100€. Het tornooi was heel snel uitverkocht. 150 spelers konden deelnemen.

Persartikels, krachtige publicaties op de sociale media met meer dan 137.500 bereikte personen op het geheel van de posts die de informatie overnamen.

Shopping Gent-Zuid: Gentse Prente, een fototentoonstelling door de Gentenaren voorde Gentenaren!

Gedurende de zomer werden de 20 mooiste foto’s van ongebruikelijke, emblematische of miskende plekken tentoongesteld in Shopping Gent-Zuid.

Na een oproep aan de fotografen via de sociale media, overgenomen door de Gentse pers, werden meer dan 300, heel kwalitatieve, foto’s ingestuurd door meer dan 65 verschillende fotografen.

De 20 mooiste foto’s werden tentoongesteld en per opbod verkocht ten voordeel van een lokale caritatieve organisatie. Meer dan 50 gulle donatoren hebben ons toegelaten om een cheque van 2.000€ te schenken aan VZW Kras, die zich inzet voor de strijd tegen de armoede.

 

Overige nieuwsberichten